Klimaatweek 2022: in actie voor een beter klimaat

14 november 2022

Van 31 oktober t/m 6 november vond de Nationale Klimaatweek plaats. Tijdens deze week, boordevol inspirerende en leuke activiteiten, werd er aandacht gevraagd voor het klimaat. Bijvoorbeeld door bezoekers bewust te maken hoe om te gaan met energie en hergebruik van spullen en materialen. Om zo te zorgen voor minder uitstoot van CO2 en hierdoor minder snelle stijging van temperatuur.

Uiteraard deed gemeente Wageningen ook mee aan de Klimaatweek en was klimaatburgemeester Kirsten de Koning aanwezig bij alle activiteiten. Een klimaatburgemeester is een inspiratiebron voor de buurt, de vereniging of collega’s bijvoorbeeld door een buurtchallenge te organiseren die buurtgenoten uitdaagt thuis de thermostaat op 19 graden te zetten, of door het initiatief te nemen voor meer groene daken in de wijk.

Kirsten: “Het was een gevarieerde week waaraan veel verschillende mensen hebben deelgenomen. De onderwerpen die langs kwamen waren onder andere afval, voedsel en energie besparen in huis. In Wageningen zijn veel klimaatinitiatieven en veel mensen zijn bewust met het thema bezig.

Zelf heb ik meer geleerd over de negatieve effecten van houtstook en dat het scheiden van afval nog niet zo simpel is als het lijkt”.