Groene WUR vervolgt Green Impact programma

14 februari 2019

Wageningen University & Research (WUR) staat voor het tweede jaar op de eerste plek van de GreenMetric ranking. Dat blijkt uit de nieuwste GreenMetric ranking van de Universitas Indonesia (UI). Om de WUR verder te verduurzamen, roept ze haar medewerkers mee te doen aan het Green Impact programma.

Over Green Impact

Met het Green Impact programma kunnen medewerkers concrete duurzame acties uitvoeren. Met behulp van een online toolkit met speciaal voor WUR ontwikkelde acties gaan de medewerkers in teamverband aan de slag met het verduurzamen van hun werkplek. Thema’s die te vinden zijn in de toolkit:

  • Energie en water
  • Circulariteit
  • Eten en drinken
  • Transport en vervoer
  • Sociale issues

Een team per gebouw

Deze ronde is gekozen voor een gebouwgerichte aanpak. Doelstelling is om in elk WUR-gebouw met een team te starten. Ook is het mogelijk een specifiek thema aan te pakken. Zo vinden zij in de toolkit acties over klimaatverandering, biodiversiteit, duurzaam onderwijs en maatschappelijk verantwoord inkopen. Green Office Wageningen coördineert het Green Impact programma bij WUR in samenwerking met het Facilitair Bedrijf. De campagne loopt van februari tot oktober 2019.

WUR is klimaatpartner en werkt actief mee aan een klimaatneutraal Wageningen in 2030.

Lees meer over de WUR op de eerste plaats van de GreenMetric ranking.