Een ontbijtsessie met veel klimaatprojecten

9 februari 2018

Ondanks het vroege uur was de opkomst bij de eerste ontbijtsessie rond het Wageningse Klimaatplan heel goed. Ongeveer 30 personen wisselde in de Rabobank uit aan welke klimaatplannen zij werken.

Dat geeft een mooi beeld. Bijvoorbeeld. Het Rijn IJssel college gaat in de nieuwbouw van het gas af. Noldus verbetert haar gasloze klimaatsysteem met warmtepompen. De Jumbo gaat producten verkopen die anders weggegooid zouden worden om voedselverspilling tegen te gaan. Kinderopvang Wageningen is bezig zonnepanelen aan te leggen op een aantal vestigingen. Qing werkt aan zonne-akkers op een drietal locaties. En gastheer Rabobank verstrekt aantrekkelijke groene hypotheken voor huishoudens en leningen voor een zonneakker van de regionale energiecoöperatie ValleiEnergie langs de A12.

Certificaten

Als extra stimulans werden tijdens de bijeenkomst certificaten uitgedeeld aan de partners van het Klimaatplan. Wethouders Gudden en De Brito overhandigden deze met het verzoek om deze een mooie plek te geven. U kunt ze op (vooralsnog) 27 plekken tegenkomen in Wageningen.