25 partijen gaan ambitieus Klimaatplan uitvoeren

15 september 2017

Foto aansnijden taart klimaatplanHet aansnijden van een grote taart vormde het startsein voor de uitvoering van het nieuwe Klimaatplan van Wageningen op 31 augustus in Hotel De Wageningse Berg. Een goed gekozen locatie, zo hooggelegen, want de ambities van het plan zijn ook hoog.  De bedoeling is in vier jaar grote stappen te zetten naar ‘klimaatneutraal’.  Al 25 onderschrijven het klimaatplan. Op de bijeenkomst  pitchten 11 partijen wat zíj daarvoor gaan doen.

11 concrete projecten

Het zijn heel diverse plannen die met trots gepresenteerd werden:  het realiseren van zonneparken, toepassen van ultradiepe geothermie,  een systeem om  elektrische auto’s te delen, de grootschalige aanleg van zonnepanelen op daken en het afkoppelen van twee Wageningse wijken van het gasnet.  Het complete overzicht vindt u hier. De projecten zijn al volop in uitvoering of gaan op korte termijn van start. Samen geven ze een flinke boost  aan de doelstelling:  klimaatneutrale stad in 2030!

Stuurgroep geïnstalleerd

Een nieuw ingestelde stuurgroep volgt de uitvoering van de projecten nauwgezet en kijkt waarmee partijen geholpen zijn om hun ambities te realiseren. In de stuurgroep zitten naast wethouder Lara de Brito, Peter Booman  van Wageningen UR, Marian van Deurzen van Coöperatie ValleiEnergie, Olga Görts van De Woningstichting, Maarten Kessel van het WOC en Frank Zegers van Wageningen Werkt Duurzaam.

Exemplaar Klimaatplan

U kunt het Klimaatplan vinden op www.wageningenklimaatneutraal.nl