Subsidie/Lening

Subsidie

Er is voor woningeigenaren en VvE’s op dit moment  een subsidie voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels; de Investerings Subsidie Duurzame Energie (ISDE).

Daarnaast is er de Subsidie energiebesparing eigen huis voor  het isoleren van dak, spouw, gevel, vloer en glas. Hiermee krijgt u subsidie voor ten minste twee isolatiemaatregelen én voor maatwerkadviezen.

Leningen

Is het slim om geld te lenen voor energiebesparing? In veel gevallen kan dat zeker zo zijn. Zeker als de besparing op uw energierekening genoeg is om de maandelijkse kosten van de lening te dekken. En als de lening eenmaal is afbetaald, profiteert u blijvend van lagere energielasten!  Daarnaast zorgen energie­be­spa­rende maatregelen voor meer comfort en blijkt steeds vaker dat ze het waardebehoud van de woning positief beïnvloeden.

Ik investeer slim lening / Nationaal Energie Bespaarfonds

Eigenaren van bestaande woningen en Vereniging van Eigenaren kunnen geld lenen voor energiebesparende en energieopwekkende maatregelen met de Energiebespaarlening. Dit is een door de Rijksoverheid opgezet fonds.

Voor meer informatie kunt u terecht op ikinvesteerslim.nl.

Monument

Het Nationaal Restauratiefonds zet zich al ruim 30 jaar in voor het in stand houden van monumenten. Zij ondersteunen o.a. ook eigenaren die een monument willen verduurzamen en hebben kennis van de financiering van deze maatregelen. Ga naar restauratiefonds.nl voor meer informatie.

Meer lenen voor duurzame nieuwbouw

Koopt of bouwt u een huis dat Nul-op-de-Meter* is  dan mag u per 1 januari 2016 tot €27.000 euro meer lenen. Ga voor meer informatie naar uw hypotheekadviseur of bank. En kijk op rijksoverheid.nl.

*Bij een Nul-op-de-Meter woning krijgt u (van de bouwer) de garantie dat de woning in een jaar tijd net zoveel energie opwekt (door warmtepomp en zonne-energie)  als een gemiddeld gezin in deze woning verbruikt.

Slimme keuzes met een goed advies

Voor het optimale resultaat is het belangrijk om u goed te laten adviseren. Om u te helpen tot de beste besparingskeuzes te komen bieden de energieadviseurs in Wageningen u tegen een redelijke prijs de Wageningse Energiecheck aan. De onafhankelijk energieadviseur komt dan twee keer bij u op bezoek voor een bespaaradvies dat past bij uw woning en uw woonwensen.