Ik woon in een VvE

Nude een VvE rechtop

Als u in een appartementencomplex woont kan energie besparen ook best ‘complex’ zijn. Voor veel maatregelen (dakisolatie, zonnepanelen) is immers een besluit van de vergadering nodig. Wageningen heeft 173 VvE's met daarin 2276 woningen. Veel van die VvE's hebben nog een energielabel E, F of zelfs G. Werk aan de winkel dus. De gemeente Wageningen en haar partners helpen u er graag bij!

VvE Energieloket Gelderland

Heeft u vragen over de verduurzaming van uw VvE dan kunt u terecht bij het VvE Energieloket Gelderland uw VvE-beheerder en de gemeente (0317-492922).

Subsidie voor energieplan

VvE's in Gelderland kunnen subsidie aanvragen voor een energiescan. Meer hierover leest u op de website van het VvE Energieloket  Gelderland. Wij vragen VvE's die hier gebruik van willen maken ook even contact op te nemen met de gemeente (0317-492922).

Forse energiebesparing bij VVE's mogelijk

De gemeente begeleidt  samen met Energiesprong en Bakker VvE beheer VvE's in energierenovaties met een grote ambitie. Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neemt u gerust contact op met de gemeente (0317-492922).

In deze brochure vindt u voorbeelden van VvE’s waar het gelukt is om fors op energie te besparen. Sommige lukt het zelfs tot 80% te besparen. VvE 'Lindenhove' in Apeldoorn is hier een voorbeeld van. In dit krantenbericht en deze folder leest u daar meer over.

Nolensstraat

De VvE aan de Nolensstraat (2-40) in de Nude heeft de aftrap gedaan in dit project. Zij hebben inmiddels een aanbod voor een Nul-op-de-Meter renovatie liggen, en in oktober 2018 werd duidelijk dat het college wil dat de gemeente garant gaat staan voor de financiering. Zie dit artikel in De Gelderlander.

De Nolensstraat geldt als mooi voorbeeld voor veel andere VVE's. De ontwikkelingen in dit project zullen daarom zoveel mogelijk op deze pagina worden gedeeld.

Vve Nolenstraat in Nude
VvE Nolensstraat in de Nude
Adviseurs van de Energiesprong, een eigenaar en een medewerker van Bakker VvE beheer bij de bouwkundige scan van VvE de Nolenstraat.
Energiesprong, een eigenaar en Bakker VvE beheer bij de bouwkundige scan in VvE Nolensstraat

Overige subsidies en leningen voor VvE’s

Er is een landelijke VvE Energiebespaarlening lening. Daarnaast is er de Subsidie energiebesparing eigen huis waar ook  VvE’s gebruik van kunnen maken.  Wilt u een snelle en korte uitleg van zowel de lening als de subsidie kijk dan naar deze presentatie vves-verduurzamen-wageningen.

Presentaties Informatieavond Energiebesparen voor VvE's 10 november 2016

Op 10 november was er een informatieavond energiebesparen voor VvE's in café Loburg. De presentatie die die avond is gegeven door Marianne Nevens van Energiesprong en Bakker VvE beheer vind u hier; VvE's-verduurzamen-wageningen

Zonnepanelen op uw VVE!

Als een VVE investeert in een zonnepanelen-installatie op het eigen appartementen- of flatgebouw, kan dit een behoorlijke besparing op de energiekosten opleveren voor haar leden. Wilt u graag meer informatie welke stappen uw VVE moet zetten? Klik op de volgende link voor meer informatie: <<zonnepanelen VVE>>