Grote kans voor Zon op bedrijfsdaken in één grootschalig project

on op bedrijfsdak plaatje

27 september 2017

Wageningen Werkt Duurzaam, gemeente Wageningen en adviesbureau Econnetic starten een project waarbij zonne-energiesystemen op verschillende daken worden gebundeld tot een grootschalig project. Hierdoor gaan de inkoopkosten omlaag, komt het project in aanmerking voor goedkope projectfinanciering en worden ondernemers volledig ontzorgd. In Veenendaal is deze aanpak heel succesvol en doen al tientallen bedrijven mee.
Op 7 december a.s. om 16:00 uur wordt voor dit project een informatiebijeenkomst georganiseerd.

Dakeigenaren kunnen ervoor kiezen om het dak beschikbaar te stellen voor het plaatsen van zonnepanelen, zonder dat zij een investering hoeven te doen. Ook kan de ondernemer ervoor kiezen om wel te investeren en daarmee een interessant rendement behalen. In beide gevallen wekt de dakeigenaar duurzame zonnestroom voor eigen gebruik op.

Met ‘Zon op Bedrijfsdaken’ (ZoB) wordt zonne-energie aantrekkelijk gemaakt door daken te bundelen tot één grootschalig project. Plaats zonnepanelen op uw bedrijfsdak en maak gebruik van de opgewekte stroom, zonder dat u hiervoor een investering hoeft te doen.

Ondernemers willen vaak wel duurzame energie van zonnepanelen, maar hebben geen tijd of capaciteit om dit te regelen of zij vinden de kosten te hoog. Reden voor Wageningen Werkt Duurzaam en de gemeente Wageningen om bij het regelen en investeren de ondernemers te ontzorgen met “Zon op Bedrijfsdaken”. Duurzaamheid wordt daarmee zo makkelijk mogelijk gemaakt.

Waarom deelnemen?

√  Goed rendement: als u mee investeert
  Groene stroom van uw eigen dak: tegen aantrekkelijke energiekosten
  Verduurzaming van uw bedrijf: werken aan MVO, ook van belang voor klanten/opdrachtgevers
√  Uw dak gaat langer mee: minder degradatie dakbedekking
  Geen geregel, geen gedoe: ECONNETIC ontzorgt!

Geen gedoe en geregel

  • Géén investering vereist
  • Wél profiteren van zonne-energie
  • Het wordt geregeld

Goed rendement

  • Mee-investeren is een optie

Voordelig groene stroom van uw eigen dak

  • Aantrekkelijke prijs, besparing energiebelasting en transportkosten

Verduurzaming van uw bedrijfspand

  • MVO, ook van belang voor klanten/opdrachtgevers/huurders

Zon op bedrijfsdaken in Wageningen

Wilt u profiteren van duurzame energie van uw eigen dak, een kostenbesparing op uw energierekening en een duurzaam imago voor uw bedrijf zonder te moeten investeren of hierin zelf veel tijd steken? Meldt u dan via het interesseformulier nu vast vrijblijvend aan voor het collectief project van Wageningen Werkt Duurzaam en de gemeente Wageningen. Vanaf november komt Energie adviesbureau ECONNETIC dan graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.