Mobiliteit

Slim reizen en slim werken

Van slim reizen en slim werken profiteren werknemers én werkgevers. Kortere files, lagere kosten, hogere productiviteit en betere bereikbaarheid. Werkgevers die goed over slim reizen en werken nadenken, creëren geweldige kansen als het gaat om tevreden medewerkers, meer efficiency en kostenbesparing.

Slim reizen

Er prima alternatieven zijn voor woon-werkverkeer, zakelijk rijden en parkeren. Een schoner en zuiniger vervoermiddel, groene brandstoffen of een andere route, reizen buiten de spits, autodelen, fietsen, openbaar vervoer, slimme reisinformatie voor werknemers. Er is van alles is mogelijk!

Slim reizen en slim werken gaan hand in hand. Er zijn meestal veel alternatieven op het traject van vervoer en werken. Denk aan virtueel vergaderen, auto delen, flexibele werktijden of bijvoorbeeld telewerken. Oplossingen die de verkeersdruk verminderen, geld besparen en efficiënter werken mogelijk maken. Zo zijn er tal van slimme manieren van reizen en werken waar werknemers en werkgevers van profiteren.

Slim werken

Slim reizen en slim werken gaan hand in hand. Door na te denken over alternatieve oplossingen kunt u verrassend veel bereiken. Bij slim werken gaat het om telewerken en virtueel vergaderen (teleconferencing) om reistijd te verkorten en werktijd effectiever te benutten. De laatste ICT-technologie op dit gebied is heel betaalbaar! Maar ook om flexibele arbeidsvoorwaarden, flexibele lease en om communicatie en organisatie.

Meer informatie op: www.debereikbarevallei.nl/

Autodelen en laadpunten in Wageningen

In Wageningen is autodelen zeer succesvol. Deelauto’s worden aangeboden via MyWheels, GreenWheels en Snappcar. Een overzicht van deelauto’s en laadpunten voor elektrische auto’s is is te zien op ikbenhopper.nl. De overstap van autobezit (of het bezit van een tweede auto) naar autodelen zorgt voor bewuster en minder autogebruik en daarmee voor minder CO2 uitstoot. De eerste elektrische deelauto in Wageningen is in gebruik door MyWheels en staat in het centrum geparkeerd op het parkeerterrein aan de Niemeijerstraat 25.

ikbenhopper autodelen

Klimaatneutraal wagenpark met groengas van tankstation Nudepark

In de tankstation aan Nudepark 200 in Wageningen kan duurzaam groengas getankt worden. Verschillende bedrijven waaronder taxibedijf PerTax en adviesbureau Buro Blauw maken met groengas het wagenpark klimaatneutraal. Het wagenpark van Afvalcombinatie de Vallei (ACV) rijdt ook op groengas.

Wat is groen gas?

Groen gas is biogas uit de vergisting van afval, mest en rioolslib, opgewaardeerd tot aardgaskwaliteit (zie www.orangegas.nl). Het concept van groen gas werkt hetzelfde als bij groene stroom: in feite tank je gewoon aardgas, maar via certificaten wordt er elders groen gas in het aardgasnetwerk gepompt. Groen gas bestaat, net als aardgas, uit methaan. Het is dus iets anders dan lpg ofwel autogas (een mengsel van propaan en butaan). Lpg ontstaat bij productie en behandeling van aardgas en aardolie en is een fossiele brandstof.

Zelfrijdende auto tussen Ede en Wageningen