Hoe kan WWD u op weg helpen naar een duurzamer pand?

De weg naar een duurzamer pand of op termijn een energieneutraal pand. Welke stappen kun je daarvoor zetten? Wat voor ondersteuning biedt Wageningen Werkt Duurzaam?

 

 

1) Hulp met advies

Via Wageningen Werkt Duurzaam kunt u op 3 manieren advies krijgen over welke energiemaatregelen u kunt treffen om uw pand duurzamer te maken en een effectieve kostenbesparing voor u op kunnen leveren.

  • U kunt ons bellen en vragen om een vrijblijvend gesprek met een van onze Energiecoaches.
  • Dankzij bijdrages van de provincie en de gemeente kunt een EnergieQuickscan voor uw pand krijgen.
  • U kunt van ons 50% subsidie krijgen voor een Maatwerk Energieadvies met energielabel.

>Voor meer informatie.

 

2) Hulp met financiering en subsidies

Wageningen Werkt Duurzaam kan u helpen financiering in de vorm van een lening via het Energiefonds Wageningen. De subsidiemogelijkheden en de fiscale maatregelen die mogelijk zijn voor maatregelen nemen we op in ons advies. Wilt u subsidies aanvragen dan kunnen we dat voor u doen of daarbij ondersteunen.

 

3) Ondersteuning op weg naar de uitvoering

Het is belangrijk dat een energieadvies niet in een la verdwijnt omdat u druk bent met ondernemen. Wij helpen u met het aanvragen van vrijblijvende offertes en kunnen vraagbaak voor u zijn als wilt dat een onafhankelijke partij met u meedenkt. Offertes kunnen we aanvragen bij een netwerk van lokale en regionale leveranciers of bij uw huisinstallateur.

 

4) Het WWD energieprestatiekeurmerk als u maatregelen getroffen heeft

Als u maatregelen uitgevoerd heeft kunt u Wageningen Werkt Duurzaam vragen om het WWD Energieprestatiekeur dat laat zien dat de wettelijke maatregelen uitgevoerd zijn en hoever u op weg bemt naar energieneutraal. Het keurmerk kent een basiscertificaat, brons, zilver en goud. Het basiscertificaat geeft aan dat u voldoet aan de wettelijk verplichte maatregelen. Met het basiscertificaat is er voor de omgevingsdienst geen aanleiding meer om een controle in te plannen.

 

Doet u mee met WWD? geen controles door de omgevingsdient.

Als u meedoet met WWD, in kaart brengt wat voor maatregelen u kunt treffen op weg naar energieneutraal, welke wettelijk verplichte maatregelen u nog moet treffen, kunnen wij uw bedrijfsnaam doorgeven aan de Omgevingsdienst de Vallei (OODV) en bent u 2 jaar gevrijwaard van de controles op de wettelijke energiemaatregelen.

 

 

Download onze folder over ondersteuning door folder over ondersteuningsmogelijkheden door Wageningen Werkt Duurzaam.