MeNU van Morgen

Restaurants van Morgen

4 Wageningse restaurants deden eind 2018 mee aan het project Restaurants van Morgen:

 • H41
 • Eetcafé Buurman en Buurman
 • Café de Tijd
 • Het Oude Pakhuis

De restaurants deden mee om zo hun kaart duurzamer en gezonder maken door te werken aan meer groente, minder vlees en minder voedselverspilling. Daarnaast proberen ze minder zout en suiker te gebruiken en juist meer seizoens- en lokale producten. Zij kregen een uitgebreide nulmeting inclusief persoonlijk advies.

Al 22 restaurants in de Regio Foodvalley doen mee met Restaurants van Morgen. Dit initiatief van Natuur & Milieu samen met Greendish, helpt de restaurants in deze regio te verduurzamen. De gemeenten Ede, Wageningen, Nijkerk, Veenendaal, Rhenen en de Regio Foodvalley ondersteunen het initiatief.

 

MeNU van Morgen

Bron: Natuur & Milieu, MeNU van Morgen

 

       
Gezond en lekker eten zonder de aarde uit te putten, hoe doe je dat eigenlijk? Natuur & Milieu zocht samen met het Voedingscentrum en Jumbo uit hoe een gezond en duurzaam menu eruitziet: het MeNU van Morgen. Gelukkig is het best simpel. Eet van alles, maar kies meer van het een en minder van het ander.

Hoe ziet ons MeNU van Morgen er uit?

 1. Zet groenten in de hoofdrol
  Groenten zitten boordevol goede voedingsstoffen, bevatten weinig calorieën en zijn bovendien licht verteerbaar.
 2. Eet met het seizoen mee
  Bijvoorbeeld Noordzeevis, groente van de akker en fruit van buiten.
 3. Kies vaker peulvruchten, noten en volkorengranen
  Deze producten zitten vol met essentiële eiwitten en vezels.
 4. Geef vlees, vis en zuivel een kleinere rol
  Door vlees, vis en zuivel een kleinere rol te geven, besparen we energie, CO2-uitstoot en water. En als je het toch eet, onthoud dan: mét keurmerken smaakt het nog lekkerder.
 5. Verspil minder voedsel
  Koop, kook en bewaar slim. Zo hoef je minder weg te gooien. Dat is beter voor het milieu én voor je portemonnee. Kijk op de pagina voedselverspilling voor meer informatie over de projecten waar we in Wageningen mee bezig zijn.