MeNU van Morgen

Restaurants van Morgen

4 Wageningse restaurants deden eind 2018 mee aan het project Restaurants van Morgen:

  • H41
  • Eetcafé Buurman en Buurman
  • Café de Tijd
  • Het Oude Pakhuis

De restaurants deden mee om zo hun kaart duurzamer en gezonder maken door meer te werken met streekproducten en door de hoeveelheid zout, suiker, vet en voedselverspilling terug te dringen. Zij kregen een uitgebreide nulmeting inclusief persoonlijk advies.

MeNU van Morgen

Bron: Natuur & Milieu, MeNU van Morgen

 

       
Hoe kunnen we gezond eten, zonder de aarde uit te putten? Natuur & Milieu heeft samen met het Voedingscentrum en Jumbo uitgezocht hoe een gezond en duurzaam menu eruitziet: het MeNU van Morgen. Lekker eten met meer groenten en minder dierlijke producten.

Waar kom je dan op uit:

  1. Groente in de hoofdrol
    Groenten zitten boordevol goede voedingsstoffen, bevatten weinig calorieën en zijn bovendien licht verteerbaar.
  2. Eet met het seizoen mee
    Bijvoorbeeld Noordzeevis, groente van de akker en fruit van buiten.
  3. Kies vaker peulvruchten, noten en volkorengranen
    Deze producten zitten vol met essentiële eiwitten en vezels.
  4. Kleinere rol vlees en zuivel
    Door vlees en zuivel een kleinere rol te geven, besparen we energie, CO2-uitstoot en water. En als je het toch eet, onthoud dan: mét keurmerken smaakt het nog lekkerder.
  5. Minder voedselverspilling
    Koop, kook en bewaar slim. Zo hoef je minder weg te gooien. Dat is beter voor het milieu én voor je portemonnee. Kijk op de pagina voedselverspilling voor meer informatie over de projecten waar we in Wageningen mee bezig zijn.