Terug naar alle lokale aanbieders

Otto Vloedgraven Fruit

Ik snoei al 20 jaar professioneel hoogstamfruitbomen bij veel eigenaren. In de oogsttijd pluk en raap ik de appels en peren, vooral in het Binnenveld en de Betuwe. Ook verzamel ik fruit dat eigenaren zelf hebben geoogst. Bijna altijd zijn het oude rassen, zoals Bellefleur, Notaris, Zoete Ermgaarde, Zwijndrechtse Wijnpeer, Triumph de Vienne en Legipont. Het gaat om ongespoten fruit dat puur en ongezoet wordt verwerkt tot sap en stroop. Ook pluk ik onbespoten rode bessen bij Tiel voor peren-rode bessensap.
Elk jaar maak ik voor elk sapsoort een zo lekker mogelijke mix, samengesteld uit de verschillende geplukte rassen (hand-, zoete en zure appels, stoof- en handperen). Het fruit wordt alleen geperst en daarna gepasteuriseerd. De samenstelling van het verzamelde fruit verschilt van jaar tot jaar en daarmee ook enigszins de smaak en de kleur van de sappen en het stroop.

Producten

Appelsap, perensap, appel-peren- en peer-rode bessensap in diverse verpakkingen. Verder laat ik van het fruit appel-perenstroop en appelstroop maken en sinds 2017 ook stoofperen op sap. Mijn producten zijn in Wageningen te verkrijgen bij diverse restaurants en cateraars en te koop bij de Hoge Born, Molen de Vlijt, Heroes of Taste en het Zuivelhoekje.

Otto Vloedgraven Fruit
Verwerking hoogstamfruit
o.vloedgraven@upcmail.nl
ottovloedgravenfruit.nl
Wageningen