Bedrijf

Wilt u investeren in zonne-energie in uw bedrijf? De volgende stappen helpen u op weg:

  1. Check uw dak op Zonatlas. Op de interactieve website www.zonatlas.nl kunt u met één muisklik zien of uw dak geschikt is voor zonne-energie (ligging, schaduw). Door uw adres in te voeren, ziet u wat de hoeveelheid zonnestraling op uw dak is, de zonne-energieopbrengst in kWh en wat de geschatte kosten hier van zijn. Op het moment dat daken onvoldoende draagkracht hebben (grote platte daken), kunnen er geen zonnepanelen op worden gemonteerd. Als er twijfels zijn, is het aan te raden om constructief onderzoek te laten doen.
  2. Om te bepalen hoeveel zonnepanelen u zou kunnen plaatsen op uw dak en de terugverdientijd van het systeem zijn vijf factoren belangrijk: A) Heeft u een u een groot- (>3X80 Ampère) of kleinverbruikaansluiting (t/m 3X80 Ampère), B) De hoogte van het elektriciteitsverbruik, C) De grootte van het dakoppervlak, D) De prijs die u betaalt per kWh en tot slot E) Fiscale mogelijkheden aftrek. Vul deze gegevens in de Zonnepanelencalculator en ontvang een eerste indicatie: website zonnepanelencalculator
  3. Vraag meerdere offertes aan. De prijzen van zonnepanelen lopen flink uiteen. Vergelijken loont: vraag dus altijd offertes op bij meerdere partijen. Behalve de prijs van de zonnepanelen, zijn er ook kosten voor een omvormer, kabels, bevestigingsmaterialen en eventueel installatie.
  4. Er bestaan verschillende mogelijkheden voor een subsidie of fiscale aftrek van een zonne-energiesysteem. Ga naar financiering voor meer informatie.
  5. Laat u ontzorgen en doe mee met de collectieve actie “Zon op Bedrijfsdaken”! Klik op de volgende link voor meer informatie: zon op bedrijfsdaken