Financiering

Subsidies en fiscale mogelijkheden energieopwekking

Er bestaan veel verschillende subsidies en fiscale mogelijkheden voor woningeigenaren, VVE’s en bedrijven voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp. Op deze site vindt u deze subsidies en fiscale mogelijkheden specifiek voor elke maatregel die voor u van toepassing zijn.

Subsidies en fiscale mogelijkheden energiebesparing

Bent u een woningeigenaar en wilt u graag meer informatie over alle energiebesparende maatregelen die u kunt nemen en welke subsidies of leningen hiervoor bestaan? Ga naar de website: wageningen woont duurzaam

Heeft u een bedrijf en bent u benieuwd naar alle fiscale mogelijkheden en subsidies die er bestaan op het gebied van energiebesparende maatregelen voor bedrijven? Ga naar de website: wageningen werkt duurzaam

Leningen

Is het slim om geld te lenen voor energiemaatregelen? In veel gevallen kan dat zeker zo zijn. Zeker als de besparing op uw energierekening genoeg is om de maandelijkse kosten van de lening te dekken. En als de lening eenmaal is afbetaald, profiteert u blijvend van lagere energielasten! Er bestaan mogelijkheden voor leningen met een lage rentes voor o.a. woningeigenaren, monumenteigenaren en VVE’s. Voor een actueel overzicht ga naar de website van energiesubsidiewijzer en vul uw woonplaats in: website energiesubsidiewijzer.

Energiefonds Wageningen

Wageningse bedrijven en instellingen kunnen vanaf begin april 2018 een lening aanvragen bij het Energiefonds Wageningen, een initiatief van de gemeente Wageningen. De lening is bedoeld voor bedrijven en instellingen die willen investeren in energiesparing en/of opwekking van duurzame energie. Voorbeelden zijn investeringen in energiezuinige verlichting, schilisolatie, warmtepomp en zonnepanelen. Ook verenigingen, stichtingen, samenwerkingsverbanden en kerken kunnen gebruik maken van het energiefonds. Het Energiefonds Wageningen verstrekt leningen tussen €5.000 en €75.000. Lees meer over het Energiefonds Wageningen.